Friday, April 29, 2011

Moist Eggless Chocolate Cake & Kek Tanpa Gula

salam, hhehe ni je gambar yg ada, walaupun tiada keindahan dalam gambor nih, tengok je lah


Kali ke2 buat, hehhe aku tak tau jd ke tak sebenarnya wahahha mengong!!. masa masak tuh aku cucuk tengah kek, licin clear je lidi masa kuar and aku assume la dah masak. aku bawak kuar, sekali masa potong kek masih melekat2 kat pisau & sudu. nak kata panas lg, sampi lanih masih melekat. emm ke belum masak...? hehhe tp dah lebih 45 minit bakar  ermm atau sbb aku tak letak cuka ke lemon ke oren sunquick ke cam dlm resepi...wahhahah biarlah. Bl aku makan, ok n masak jew.. 

rasa pun sedap cuma lembab melekat2 yg buat aku confuse kek ni jadi ke tak (-_-")

nampak kat blog kak Izah kat sini, resepi asal dr Dayangjack. Aku tak letak lg resepi sini sebab aku lum puas hati jd ke tak kek nih. aku nk try lg pas nih lama lg la tuh. Sapa2 nak resepi gi la blog otai2 tuh..puas hati masuk blog diaorg, gambar makanan bannnyakkkkk...hehheh apa pun tima kasih untuk penyumbang resepi, kek ni sedap n saya akan try buat lg azam kononnya. Diorg buat cantekk je tongok huhuhu aku nk buat lagii huhuhu

tapi lagi sekali, kek ini sedap..adec aku makan banyak huhu ingt dia nk kutuk aku, sib baik

tapi yg 1st time buat dulu, memang confirm tak jadi!! masa bakar tuh aku dah pelik, apsal kek nih tak naik ek em mmg tak naik kut..masa tuh aku ingat yg suma aku ikut resepi kecuali air sejuk dr peti ais aku ingat botol dlm pt ais tuh ada air, rupanya kosong uwaaa. takpa la, tggu je la samapi masak..

pas masak aku rasa sikit yg tepi2 tuh, pahit?..pikir punya pikir..kek  nih mmg pahit ke, ke letak serbuk koko banyak sangat..ke gula tak cukup emm tiba2, aku tak taruk gulaaaa!!!jemmmm!! (-_-") arggghh tension pun ada, kelakor pun ada. cam sengal pun ada. tak ter gerak pun nk rasa adunan sblm bakor wahahhaha

jd untuk yg kali nih, aku siap2 rasa adunan sikit sebelum bakor mcm selalu aku buat...ish ish..

 

2 comments:

Rozita said...

ko selalu rasa adunan dulu ek?

aku tak buat... pasal aku makan adunan tu...hahaha... takde rasa2 dah.. kongsi2 jilat dengan hakimi...kalau tak membazir woo..

Ozzy Choc D'Luscious said...

hahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang selalu dijenguk..Terima Kasih