Thursday, May 24, 2012

Durian Cheesecake (Baked)

Assalamualaikum..
Ni buat malam isnin hari tuh..hehe aku sorang je yang makan..ngan adala 2 slice adec aku tapau bawak g 'tepi sungai' hahhaha syyyyhh


Struktur kek keju sepatutnya smooth, ni aku tak blend dulu pun durian tuh, terus je masuk, pastuh aku nya adunan krim pun terlebih whipping cream dan tak betul-betul smooth..nak putar lelama takut kek terlebih naik dalam oven pastu bila sejuk turun kat tengah-tengah..jadi faham2 sendiri lah..sebab tu tak mahu letak resepi lagi. Tapi alhamdulillah pagi tadi aku buat blueberry cheesecake (order) resepi yg lebih kurang sama, krim nya smooth..insyaallah

jadi, jemput pandang..jangan tanya mana aku dapat durian..sebab tu je la satu-satunya durian tinggal untuk kami dalam berempat, aku je yang makan durian heheh

rasa dia..emm sapa suka durian, mesti la sedap..tapi aku letak juga link tapi bukan resepi yang aku cuba ni tau..bole masuk ke blog Kitchen Corner..lebih kurang je cuma method yang aku buat lain sket..tapi tadi pagi guna method macam resepi kat Kitchen Corner tuh, alhamdulillah smooth..

Nota kaki untuk aku: + 100g durian.
 

6 comments:

Shahriah Abdullah Novelis said...

Hish... tapi nampak cukup mengiurkan serius ni.. wahh kecur kecurrr

mama pipie said...

sedap ni

ANIM said...

kak suka durian..:))

Faiz said...

kak sya, kalau smooth je lagi kecur agaknya

Faiz said...

bole tahan juga sedapnya adda

Faiz said...

kak anim, durian yang diubah jadi kek suka juga ke..
saya suka juga..tapi makan 2-3 ulas dah cukup

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang selalu dijenguk..Terima Kasih