Tuesday, July 3, 2012

Durian Cheesecake

Assalamualaikum..

Durian cheesecake ini aku buat untuk mak saudara aku yg tempah buttercake dalam entry sebelum nih..ada sikit durian lebih, jadi aku buat cheesecake ni..tapi tak banyak sangat lebihkurang ~68 gram je..dapat 2 buku untuk size bulat 7" dan empat segi saiz 6"x6"..klau untuk jual, aku akan buh durian 100-130gram untuk kek saiz 8" (tak leh lebih sangat2, nanti kek tak set)..saja bahagi 2 sebab aku pun nak makan gak sebab dah lama tak makan cheesecake ni hehhehhe sebelum ni ada beberapa kali buat, tapi yang masuk dalam blog suma yang base biskut..base cake, ni first time jadi entry heheh

ni mak cik aku nya..aku nye nnti arr aku ambik gambar bagi tengok isi dalam eh?.. ngan resepi sekali..tapi tak janji leh masuk cepat wahahah (aku agak kemalasan sekarang tapi tetap komited nak masukkan atleast gambar sesuatu yang aku buat)..komited la sangat ko faiz..


Atas tu whipping cream +chocolate emulco..


Untuk order boleh sms ke 019-2819768 atau email ke ozzyorange9768@yahoo.com. Ada 2 saiz, kecil macam saiz di atas dan besar saiz bulat 8".

Terima kasih..

2 comments:

mama pipie said...

pandainye ko wat kek faiz.. bila nak ajar aku ni.. kek aku bantat memanjang ajer huhu

Faiz said...

mana da adda..biasa je..mcm org lain yang ikut resepi..kek bantat ada sebab tu adda, pasti kan betul2 ikut resepi..kek letak tak tengah2 oven..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang selalu dijenguk..Terima Kasih