Monday, October 1, 2012

Rainbow Cake -- UPDATE kahkahkah

Assalamualaikum..
Speechless...sebab apa....sebab aku lupa resepi kahkahkahkah..entah apa2 je aku ni kan?...



ok, nanti aku buat lagi..letak resepi eh..yang ni pun manis sangat mmg kena kurangkan gula..

terima kasih pada sesiapa yang masih sudi datang bertandang berjalan2 hehhe

9 comments:

ANIM said...

bukankah rainbow ada 7 kaler...kurang satu nih...

opahcyber said...

yummy!!

Rozita said...

hahaha...kak anim ..betul..betul..betul..

faiz..aku lagi la speechless pasal lama dah teringin nak buat kek ni tapi waaa....

Faiz said...

kak anim..ya betull tepat sekali cikgu!! tapi warna indigo tu menyorok la..dia tak mahu keluar..segan katanya hehehhe

Faiz said...

opah!! hehhe tq2

Faiz said...

ita..6 lapis ni pun dah letih nak tunggu masa bakar sebab gilir2 kena beratur kahkahkah

aku guna resepi buttercake..aku letak warna sebab aku dengar kalau resepi yg biasa tu tak berapa memuaskan rasa dia..

Rozita said...

ooo...resepi buttercake ye? ok..ok.. aku nak try jugak..cuma nak tau je masa dia bape lama?

aku nak try buat buttercake marble hujung minggu ni la..entah jadi ke tak ntah..

Faiz said...

emm masa dia aku bakar suhu 180degC dalam 30 minit untuk 1 layer sbb tu aku letih. baik leh masuk 2 loyang sekali..
tapi aku servey, ada yang bakar 15-30 minit je..maybe sebab resepi aku banyak air/susu
kalau bakar layer yg tak berapa tebal, lepas 20 minit aku akan kuarkan dr oven, rasa dengan jari..kalau permukaan tu mcm lembab, tu belum masak..bila dah masak, and kita akan rasa permukaan dia kering

Faiz said...

emm tapi kalau kek yg tebal (kek biasa), jangan bukak oven sebelum 30 minit..mungkin menyebabkan bantat

kalau betul2 ikut resepi, jadi..insyaallah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang selalu dijenguk..Terima Kasih