Tuesday, September 18, 2012

Birthday Cake..simple

Assalamualaikum..
Hehe..berderet kan?..tak berapa rajin nak auto-post la..publish je terus..

Last week Jumaat aku amik halfday (am), nak siapkan order mas..lepas dah siap dalamkul 10 lebih kut..aku duduk jap kat katil dengan niat nak rehat jap..tetiba terpandang kunci kereta aku..pelik..kenapa segugus je..mana geng dia...selalunya dimana ada kunci kereta, di situlah ada kunci rumah aku..huhuhu

walaupunmalas, tapi bangun juga cari..tak jumpa..duduk..pikir2..semalam balik keje adik aku bukakan pintu pagar..pintu lagi satu pun dah siap2 adik aku buka, jadi aku masuk rumah tak guna kunci..kalau dah macam tu ceritanya, maknanyaa..huwaaaaaa kunci rumah aku dalam keretaa!!..adik2 aku suma dah pergi kerja..dah tentunya aku terkunci dalam rumah...huhuhuh tanya adik2 aku 2 org kut2 balik rumah tengahari..2-2 kata tak sempat..yg sorg jauh ofisnya, kang kalau balik, terus buat kerja 'dari rumah'..

Ok..berjaga2..cek2 kunci belakang..cek2 dapur gas..moga2 semua dalam keadaan baik..lepas tu apa yg aku bole buat?..tido je la...hhaha bole je kan keluar kut pntu belakang panjat pintu depan..kekkeke tapi i seganlah nak panjat2 siang2 jumaat takda maknanya..

lepas bangun tido, aku mesej adik ipar aku, tanya jadi ke dia nak buttercake..tu yang tukar jadi kek ni, birthday kek anak2 saudara aku dan adik aku sekali latu...

 

Vanila sponge cake, satu lapisan filling chocolate ganache..satu lagi aku letak blueberry..hehhehe

 

Segala puji bagi Allah yang sangat memudahkan penghasilan kek ini..dan diorang pun suka dengan cake ini..

4 comments:

mamapp said...

yummy!!

Rozita said...

waaa... leh ek... buat camni... luar coklat dalam berry2 aku suka!

Faiz said...

tq adda, ko setia berkunjung ke sini

Faiz said...

ita, bole insyaallah..nak bagi kelainan pada rasa kek yang sedia ada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang selalu dijenguk..Terima Kasih