Thursday, September 15, 2011

Almond Chocolate Chip Cookies

Salam..
hehhe aku buat malam ahad lepas, ingatkan tak laku, rupanya mlm nih tinggal bape keping. jadi cepat2 amik gambar..saja buat utk kudap2an. alaa contoh lbhkurg mcm chipsmore lah, selalunya klu nk makan biskut macam tu kena beli, la ni dah ada resepi senang yg amat (insyaallah..), buat sendiri, masuk balang heheh


Resepi asal dari blog kak Rima kat sini. Kalau ikut resepi, tak semua bahan2 yg diperlukan ada. jadi mcm biasa, aku buat ikut apa yg ada lah. Oat/nestum, ground almond and nut aku gantikan dengan 1 cawan almond nib ~100g. Choc chip aku guna sebanyak 100g (boleh lebihkan utk choc chip yg banyak pada biskut). Sebenarnya nak taip resepi, tapi tak bape rajin hehhe 


anyway thanks to kak Rima sbb berkongsi resepi. hehhe aku sedang memandang 1 lg jenis biskut..bahan2 dah ready..bila biskut almond choc chip nih clear je, terus leh buat biskut baru hahha

2 comments:

Rozita said...

sah mmg ko dah demam biskut lak ni.. pasni biskut apa lak?

Ozzy Choc D'Luscious said...

hahhaha tungguuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang selalu dijenguk..Terima Kasih