Thursday, June 6, 2013

Butterfly Cake

Salam..
ni lagi satu kek yg belajar hari tuh..dah sebulan lebih dah baru nk masuk entry..tapi dah letak kat Page OzzyD'luscious lama dah..perasan tak kepak rama2 tu patah..aku yg terpatahkan masa nak bawa turun dari rak heheh

kali ni semua kek-kek yg aku buat dalam kelas aku tak bawa balik rumah..bagi kat cikgu ja..biar cikgu display kat kedainya..aku bawak balik pun tak terjaga..rumah kami takda banyak ruang untuk benda2 macam ni..ruang2 yg ada hanya untuk benda2 asasi je.

 

Bulan lepas aku rasa sangat sibuk..(aku yg rasa..)..last buat kek 18 may. weekend depannya gi johor bahru, abang aku buat kenduri..isnin hingga rabu lepas tu, ada plak training 3 hari risk management..huwaaa aku tak suka benda ni..(macamana nak pandai, awal2 dah cakap tak suka)..sebenarnya, training ni patutnya bos aku yg attend, tapi sebab dia gi umrah..aku yang menjadi galang gantinya..pastu dia balik, aku kena train dia pulakk..ah sudah..lagi tertekan aku huhu

weekend depannya lagi balik muar, hantar abang aku gi klia, kemudian balik muar bawa makabah n anak2 sedara. Abang aku minta tolong bawak anak2 diaorg gi taman mainan..aku kata okeh. esoknya pergi la, tapi aku bukan bawak gi taman mainan, aku cuma bawak diorang gi giant, dalam giant tu kan ada tempat budak2 main..hehehhe lepas gi borong barang2 kat giant, aku suh diorang main kat situ..tapi sekejap je diorang main, bila aku tanya, kakak kata 'tak best'..hahhaha nak gi tanjung emas tu plak dah jem and dah petang hakhaks nasiblah diorang dapat mak sedara macam ni.

Ahad esoknya masa balik serdang dari muar, jem yang amat la hai..tak terkata aku..aku ingat nak lalu lekas highway, sekali tol senawang pun dah jem..jadi aku terpaksa la pusing masuk highway plus..dah buang dekat sejam dah..huh..penatnya sampai rasa fobia ngan jem2 ni..baik gi keje 2 minggu cuti sekolah nih jalan tak sesak sangat. Tapi kalau waktu balik  keje, aku memang balik lambat sebab nak elakkan jem teruk jalan duta & jalan istana. jem teruk sebab 3 lane jadi 2 lane kat jalan istana tu..

k lah, dah panjang aku merepek. sebenarnya nak bagitau aku penat, jadi takde entry banyak cakap mcm dulu2 ngeh ngeh..

p/s: balik kg setip minggu?..kalau datang angin kitaorg, dan Allah izinkan, memang balik lah..

1 comment:

Rozita said...

abg aku pun sangkut dalam jem ahad lepas..aku dulu mmg balik kg tetiap minggu... masa bujang la.. pastu bila dah kawen mseti balik kg tetiap bulan..WAJIB.. syarat perkahwinan tu.. hehe...

rama-rama tu tetap cantik walau dah patah sayapnya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang selalu dijenguk..Terima Kasih