Wednesday, June 19, 2013

Moist Walnut Carrot Cake

Assalamualaikum..
lama juga blog ni ditinggal-tinggalkan kan?..agak sibuk beberapa minggu ni..beberapa kali sabtu ahad kerja akibat dari time management diri sendiri yg tak betul..semua persediaan untuk audit..agak stress tapi masih terkawal..target audit minggu ni, sekali isnin lepas bos bagitau auditor dari Biro Farmaseutikal datang bulan July nanti, awal puasa..

Tak tau nak suka ke tak, tapi alhamdulillah sebab pagi isnin tu memang aku berdoa minta pada Allah untuk dorong auditor tu datang hari lain. cumanya tak sangka sampai ke July. Tapi takpa, aku yakin, perancangan Allah sangat baik..

Ada juga dapat order kek dua tingkat, hujung minggu ni..memang aku idam2kan nak buat..memang aku minta pada Allah..alhamdulillah..tapi mak ngan abah nak buat kenduri kat kampung minggu ni, kalau tak da kenduri pun adik nak ajak mak gi shopping untuk raya, aku adala sekali..hehe jadinya aku pilih untuk balik kg, lagipun bulan ni aku belum balik lagi..order tu aku terpaksa tolak..takpa, perancangan Allah sangat baik..

Bawah ni moist carrot cake order by kak sue dan minta hantar ke kajang untuk 'surprise'kan birthday adiknya kauthar..memang surprise la bagi aku sebab satu aku tak tahu tempat tu walau dah google map banyak kali and lama2...rupanya taman perumahan baru...alhamdulillah, Allah tolong..masa aku nak masuk kereta nak hantar, adik aku balik keje..hehhe aku ajak dia sekali teman aku..

 

Saiz 7"..kreatifkan tulisan tuh wahahha

Aku minta maaf, sebab harga moist walnut carrot cake yg aku jual memang mahal sikit..walnut dan kismisnya banyak..insyaAllah anda semua boleh cari resepi di blog ni dan teliti..ya..semoga kek ini cantik dan sedap sepertimana citarasa sesiapa sahaja yg memandang dan yg memakannya..



p/s: sedar tak sedar atau memang tak mahu sedar, kita milik Allah..semua di sekeliling kita yg kadangkala kita tanpa malu mengaku sendiri punya juga milik Allah..kita di beri pinjam sahaja..wahai Allah, fahamilah diri ini tentang Islam..berilah kami iman

3 comments:

Rozita said...

amin....

memang kita selalu tak sedar diri kan faiz...aku kata diri aku la.. keluarga yg ada pun pinjaman je..

ANIM said...

dalam sbuk2 pun sempat buah kek...
itulah keberkatan masa..

Faiz said...

ita: kann?..

kak anim:..amiin..ada lagi nak kena buat, hutang ngan kawan2 opis ni..tengah cari semangat hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang selalu dijenguk..Terima Kasih