Tuesday, March 13, 2012

Cartoon - Dragon - Cake -- Bakugan ke Kilgharrah ni?..

Assalamualaikum..

Mesti lah bukan si Kilgharrah tapi si Bakugan yang menjadi pilihan. Letak gambar dulu lah..nanti update nak cakap cakap cakap taip banyak-banyak..

ok..Bakugan Cake ni Noly yang order..Noly pesan dua biji kek, satu salut chocolate ganache, satu lagi salut cream. Noly mesej kata yang salut cream nak deco Ben10 untuk anaknya Nurhan Zikry..ok fine..pastuh tak pula bagitau yang lagi satu bagaimana. jadi aku andaikan juga untuk Nurhan Zikry..sebab sebelum ni Noly order kek princess tuh dua-dua tulis nama anak perempuanya..rupa-rupanya satu lagi kek yang bersalut chocolate ni, si Noly yang punya..huhuhu hari lahir Noly hari ni..huhuhu silap aku..aku pun tak bertanya okeh, lain kali saya tanya owh sangat kasihan..

Then, tiga hari lepas tuh, ben10 tak jadi..Nuhan Zikry nak Bakugan pula..hah!? Bakugan? dalam hati je okeh terus google ooo sungguh miskin pengetahuan aku pasal Bakugan ini hakhakhak

Naga buka mulut nak tiup lilin
Aku tekap atas fondant, bubuh line dan warnakan guna piping gel (halal insyaallah)..masa Noly beritahu tu kek dia, aku ingatkan dia bergurau..sekali aku tengok facebook, eh? betul la..huhu sangat sedih...dah minta sorry ngan Noly..walaupun dia kata no problem tapi tetap kasihan..okeh apa, mama Noly dapat kek naga, mama lain ada?wahaha..

Chocolate Moist Cake, 3 layer, filling chocolate cream..saiz 9" x 2". Berat hampir 2kg..lebih kurang


Nota sementara dah jadi nota tetap: Jauh dari sempurna huhuhu tapi banyak belajar untuk jadikan sempurna lepas ni..insyaallah..

2 comments:

Rozita said...

one word for u my fren...
marveles!

Faiz said...

tq ita..

tapi kena banyak improve lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang selalu dijenguk..Terima Kasih