Wednesday, November 28, 2012

Wordless Entry - Lost..-dah update

Assalamualaikum
Senyumlah untuk 'mencipta' kegembiraan, jangan hanya menanti gembira untuk mencipta senyuman! - Pahrol Mohamad Juoi
 

ok, tipu..ni bukan wordless entry
edited on 30/11/12:
ngeh ngeh...ni adalah biskut marie yang direndam 1-2 saat dalam nescafe pekat yg panas. Dilapisi dengan cream cheese yg sangat sedap..kemudian taburkan je dengan serbuk koko..MILO pun bolehlah bolehlah (sambil gelak2 dalam hati)..

Adunan di bawah adalah untuk sebiji kek, jadi boleh sesuaikan kuantiti bancuhan dengan keperluan penggunaan (eh? betul ke ayat ni?)..kali ni ni manis sedang sedang sahaja sebab biskut yang direndam dengan nescafe pekat tu dah pahit..jadi seimbang rasanya..(ikut deria rasa dan kemahuan aku la)

CREAM CHEESE FROSTING
Bahan-bahan:

250 g Cream cheese, suhu bilik
25 g butter
1 st vanila extract
30 g gula  icing (sifted)
180 g whipping cream (non-dairy) 

Cara-cara:
1. pukul whipping cream, sampai dapat soft peak. masukkan dalam peti ais.
2. pukul cream cheese, butter, vanila extract sampai smooth.
3. masukkan gula icing ke dalam creamcheese yg dipukul tu. putar sebati.
4. kuarkan whipping cream tadi, masukkan 1 senduk dahulu ke dalam adunan creamcheese, putar perlahan hingga sebati. kemudian masukkan baki whipping cream tadi dan gaul sebati.

 

5 comments:

ANIM said...

malu nak kabo faiz...tak pernah jumpa kek ni kat SP

Faiz said...

kak anim, hahahaha nanti saya update, agak seronok (perasaan yg didasari oleh rasa malas) buat wordless entry n letak gambar je..kahkahkah

Rozita said...

aku tau..aku tau..(sambil angkat tangan tinggi2)...
nama kek ni...lempeng tinggi milo kan? hehehe...

suka ayat 1st tu...pasal tu aku selalu senyum....

Faiz said...

salah..salah..(sambil angkat angkat kening)
kahkahkah

Rozita said...

cetttt!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang selalu dijenguk..Terima Kasih