SELAMAT DATANG & TERIMA KASIH ATAS KUNJUNGAN ANDA..!!
Menghasilkan coklat & kek dengan jenama Ozzy D'luscious. SMS/whatsapp: 019-2819768 Email: ozzyorange9768@yahoo.com

Klik page OzzyD'Luscious™ - Cake untuk terus ke kek terkini ya..tQ!!..

Wallpaper: Credit to Google. If anyone know the owner of this cake, please inform me then i can give he/she a credit. Thanks ya.

Monday, July 18, 2011

Pulau Mabul Sabah

salam...

wahhhh lebih setengah bulan sudah takda post hehhehehe mood bercuti melancong tak ilang lg, ada lagi sikit sisa2 nih setelah aku halau pegi jauh2 sbb nk sambung bisnes coklat raya plak. kalau tak dihalau maunyer duk2 saja sama membayangkan keindahan laut, keseronokan snorkeling takut giler aku kat laut mulanya wahhahaha jadi oleh sbb tak da buat apa2 kecuali masak meehun goreng yg tawar mawar mggu lepas, aku letak lah beberapa ciput gambar yg bole dipandang walau sebelah mata..

Ni penangan dr adik aku yg pompuan tulah sorg je okeh adik pompuan aku, dah pernah di snorkeling kat Tioman, jd beria2 betul dia ajak aku snorkeling aka melancong ke pulau mabul..huhu aku takuttt lagi2 bila diorg kata ada shark kecut perut aku weii..pastuh bila ada promotion air asia dalam october 2010, terus je kitorg bincang2 nk book tak sbb masa tuh pegi balik Tawau total suma yg kena bayar cuma rm125 utk flight..Sok nya adik aku book tuk 5 org. fuh..baik tak abes lagi..time nih aku mmg tak leh lupa, flight g langkawi cuma rm7 je (tak termasuk tax & etc ya), pastuh masa aku berkira2 nk book jugak, esoknya dah takda huhuuhuhu cakap ngan adik aku, tu yg terus semua setuju nk book flight ke mabul...pastuh ding dong ding dong cari pakej, cari budget, kerja keras nk kumpul duit wahahhah dapat la pergi..

flight 9julai, 7.20 pagi, tapi biasalah kami2 nih, tau dah kena check in awal, pastuh 6.40am org dah panggil masuk flight, yg kami2 nih lum pun subuh lagi..apalagi berkejar2an lah di pagi hari..tapi takda la lewat mana pun..ramai je yg masuk lewat dr kami..hehhe seb baik tak kena tinggal. Ambil masa 2 jam 45 minit jadi dalam kul 10.05 tu sampai la ke Tawau..ding dong ding dong dlm setengah jam baru settle itu ini, g jumpa Asbi si pemandu van yg akan ambil kami bawa ke Semporna..amik masa dalam 1 jam lebih gak perjalanan dr airport Tawau ke Semporna..

pokok apa ntah tuh (mcm pokok keledek), tapi mmg bnyak ditanam kat lereng2 sepanjang2 ladang kelapa sawit tuh, ngan kat dalam ladang antara pokok2 kelapa tuh

Kiri kanan jalan penuh ngan ladang kelapa sawit ada selang seli gak 1  ke 2 buah umah. Sampai kat Semporna baru ada nampak anyak rumah2 penduduk sekolah kat kiri kanan jalan. Pastuh gi bayar siap2 pakej yg kami nak tuh (sebelum bayar deposit saja), gi makan tgahari dalam kul 1 pergi ke jeti nk naik bot plak..yg bot ni plak 2 kali kami tukar sbb rosak...huhuhuhu maknanya kami naik 3 bot nak ke pulau mabul. tapi 2 yg rosak tuh tak sampai ke tengah laut lagi masih dekat2 jeti tu lagi..takpalah, dah nak rosak plak bot abg tuh harituh..

Pemandangan sekitar di jeti Semporna
Then alhamdulillah bot ke-3 ok je terus sampai ke pulau mabul huhuhu 1st time aku rasa naik bot laju gini tau, lalu tengah2 laut tau macam ngeri pun ada, ada ombak2 jugak yg buat kn jadi terhentak2...aduhh..

 
tp xperience, takkan aku nak suh abg bot tuh perlahankan bot pulak...masa tulah aku bole ukur tggi ombak tuh, bayangkan kalau 10 meter tinggi mana uish..insaf..

Alamak, takda pulak gambar Scuba Jeff yg takda org...hehhe takpa bole google je

dalam kul 2.30 pm sampai ke Scuba jeff tempat penginapan kitaorg (biasanya 1 jam sahaja dr jeti semporna ke mabul), ktorg masuk bilik. Pada aku yg tdatang tanpa apa2 expectation, tempat ni memang sediakan yg basic, dalam bilik ada disediakan katil n tuala, 2 bilik air diluar, ada surau pemiliknya melayu asal org N9. Pas solat suma kul 3.30pm kata ada snorkeling..wahhh takut...tapi kena lah bersiap gak..takkan aku nk tggal sorg2 tido kat bilik kan ada gak pikir camtuh hehhe

ala...penat la plak..sbb tuh aku taknak menulis, nnti suma aku nk masukkan, setiap sudut,  setiap inci kalau aku tahu bapa kaki lebar jalan situh pun aku nk masukkan..uish..sementara tuh tgok ni lah..

Pemandangan dari atas anjung Scuba Jeff..jernihkan air nya..waaa bestnya..nk g lagi..


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang selalu dijenguk..Terima Kasih