Tuesday, June 21, 2011

Kek Velvet Lapis Coklat aka kek apollo home made :D

Salam..

 

hehe resepi kek ambil dari sini. dah dua kali buat, kek mmg lembut pada aku ada iras2 kelembutan kek span. tapi resepi asal guna teknik mengukus, aku kan takda pengukus jadi aku bakar suhu 17-175degC. dan yang kali ke-2 aku tak guna telur dari peti ais, hheh guna telur biasa kat suhu bilik je..


Aku balut kan dgn ganache hehhe diorg kata mcm apollo..


nampak padat kan, tapi lembut sebenarnya..

2 comments:

Rozita said...

macam sedap... tekstur dia macam cheese cake tak faiz?

Ozzy Choc D'Luscious said...

mcm kek span hehhe emm ataupun mcm cotton cheesecake or japanese cotton cheesecake (tekstur tau bukan rasa..)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang selalu dijenguk..Terima Kasih