Friday, February 18, 2011

Durian Cheesecake

Sangat lama sudah teringin nak rasa sebenarnya..satu masa dulu terbaca kat blog Hata Bakery yang mana durian chessecake nih menjadi favourite pelanggannya huhu terpikir2 aku mcmana pulak rasanya


weekend harituh mak abah kirim durian dari kampung hehhe aku dah tersangat kenyang, lama aku tengok durian tuh, dah kena bising jugak, adik2 aku tak makan durian lupa daratan sudah..sebelum tuh jiran kami ada bagi kuini, teringat nak membalas ada plak lagi cheese, waahhh ini sudah baik..terpaksa tarik balik angan2 nak buat gula/jem durian ngan adik harap2 tiada ungkitan berlaku walaupun aku dah dengar sekali hehehhe


sangat sedapp..patut pun jadi favourite pelanggan en Hata tuh..wahh..tapi jiran kami tu takda bape hari nih, jadi bagi kat adik ipar aku, ngan kakak tempat aku tumpang muffin tuh..yang lain aku abeskan wahahha ngan nk bagi abes skit lagi...teringat2 je nih manalah tak besar badan..


Aku guna biskut marie, kalau tak silap aku ni kali ke 3 aku buat cheesecake base biskut tapi first time guna biskut marie. berderai lah biskut tuh..tak cukup mentega mungkin atau tak cukup hancur..ermm takpa, nnti aku try lagi. Lagipun cheesecake ni bole guna base kek jadi tak de masalah insyaallah..TAPI nak bagitau lagi...durian cheesecake nih sangat sedap..wohoho..

 

2 comments:

Rozita said...

wa..bikin air liur wa jatuh la faiz...cettt..harus aku order dgn ko ni nanti...

Ozzy Choc D'Luscious said...

hahhah betul ta..sedap sungguh, mcm terasa2 nih lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang selalu dijenguk..Terima Kasih