Friday, August 12, 2011

Cerita Ramadhan 2

Salam..
Last week, jumaat..balik keje..jem..hari jumaat mmg dah biasa jem tambah lg ngan jem bulan puasa aduhai..2 jam perjalanan balik keje sahaja. 2 jam tuh masa yg diperlukan nak balik kg Serdang - Muar huhuhu bayangkan kalau sampai Muar dah leh berbuka kat kg dah hehehe 1st week puasa nih mmg tetiap hari jem masa balik..selalunya pergi je lalu tol, balik free tol, tapi bulan ni nampaknya mcm tetiap hari pergi-balik lalu tol..walau tol, tetap jem..ini bukan entry mengeluh hehhe

Bangun pagi Jumaat nak pergi kerja tuh, rasa macam alahai..aku rasa baru je balik keje, dah nak kene gi kerja lagi huhuhu boleh plak mcm nih bole terfikir-fikir lagi yg harini Jumaat ke kenapa tak Sabtu eh..hehhe penat punya pasal penat jem..

Dan petang Jumaat tu mmg rasa sgt la penatnya kaki, tambah ngan penat hari khamis lum abis discharge lagi hehhe sampai rasa cam nak nangis tapi fikir balik, tak berbaloi aku nangis, kalau nangis bukan nya suma kete2 tu hilang, bukannya kalau aku nangis diaorg suma tuh bagi ruang jalan. hehehheheh jem tetap jem

Tengah jem nih, drive kat lane kanan sekali depan TUDM sg besi, leka-leka, fikir-fikir, syok sendiri..tiba-tiba...

"Kak!" dengar sbb aku bukak tingkap sikit

"Sapa la plak nih.." mula2 mcm malas nak toleh, tapi toleh gak lah..dengan anggapan bukan panggil aku ni harapan sebenarnya. tak kenal lah...

Ada plak pemuda nih ntah lambai ke tunjuk isyarat bagus ke kat aku..eh? ntah aku ke kete depan ke kete belakang....betul2 tak pasti..entah boring kut agaknya...masa tu memang kete aku kat lane kanan, kete pemuda ni kat lane kiri bersebelahan dan nak dijadikan cerita, lane tengah memang kosong lambat la tuh
Lepas je aku toleh, n dia sempat senyum sengih & tunjuk isyarat mcm isyarat bagus (kalau tak silap aku) tuh, tiba-tiba lagi sekali tiba-tiba

Prakkkkkk!!...
owh...alamak...apa ni....cemana ni...senyap hati aku tiba-tiba...aduhai....

Kereta pemuda tu terlanggar kereta depan dia...huhuhu aku sempat tengok muka pemuda tu masa dia sedar yg dia dah terlanggar kereta orang... 

cemana eh..fikir-fikir..sebenarnya tak tahu nak fikir apa...sama fikir sama teruskan perjalanan balik...:S

(taktau pada siapa pemuda tuh panggil, tak pasti kenapa dia senyum n aku fikir baik & anggap dia tunjuk isyarat 'good'/bagus tu betul takkan lah tunjuk isyarat lain tapi senyum plak kan...yg pasti petang tu aku pakai snow cap atas tudung kepala ..emm tapi aku selalu buat cam tu pun, dan aku suka yelah tau, kat sini mana ada snow hehe ..emm pelik ke ntah)

dan mcm yg aku kata, 2 jam lepas office hour aku sampai la ke rumah hari tuh...

alhamdulillah sampai jugak kan...


4 comments:

Rozita said...

errr... aku confius ke ko yg confius ni... sapa budak tu? ko kenal ke? beria2 panggil sampai accident...? kesian dia....

Ozzy Choc D'Luscious said...

tak kenal la ta..sbb tuh tak tahu nape dia panggil. kalau kenal, rasanya aku benti tepi jalan tengok dia.. :) bukan dia sorg dlm kete tuh, ada ramai lagi

Rozita said...

dia saje je nak ngurat ko tu... hehe...

Ozzy Choc D'Luscious said...

tu la pasal..tp tak sempat da..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang selalu dijenguk..Terima Kasih