Tuesday, February 23, 2010

Coklat hantaran hijau pucuk pisang

Ni kawan adik aku order untuk hantaran pertunangan dia...harap tunangnya suka..tema hijau pucuk pisang..


coklatnyer aku buat tema marble ngan putih..

4 jenis filling..ALMOND CRUNCHY, HAZEL NUT, MOCHA & ORANGE..

Inilah hasilnya...diorg bertunang hari ahad arituh..selamat bertunang dik..terima kasih n jgn serik order lagi yer

Masa production coklat nih, saje aku buat lebih bnyak sket...nak bagi kat kwn adik aku tuh ngan ita sbb siang tuh baru dpt tau ita dtg serdang, pas msg ita, rupa2nya dia balik kuantan tengahari keesokkan harinya..jd tak sempat la aku pass kat dia. Akhirnya jadi santapan kitaorg..cepat habisnya. Aku buat marble, bukan setakat corak kat luar yg marble, memang coklat dalamnya sekali. Jadi, combination rasa white chocolate & milk chocolate tu membuatkan rasanya lebih lemak dan enak..tambah pulak ngan filling tuh..huish...

Coklat CNY

Salam..
4 boxes almond crunchy ordered by auntie baby kamala.

Ada order 2 boxes blueberry + 2 boxes almond+ dari Low, tp lupa betul nak amik gambarnyer..td low kata anak2 dia suka yg filling blueberry tuh..huhu alhamdulillah

Monday, February 1, 2010

Coklat..hhehe

:) last entry for today..mggu lepas punyer gambar...coklat ordered by Kala as a birthday gift utk kawannya..ada 4 jenis filling, MOCHA, PURE BLUEBERRY, ALMOND CRUNCHY & WHITE CHOCw/HAZEL NUT...


masuk dalam kotak warna gold..

Thanks ya Kala..

Begedel...

hehehhe betul ke ntah ejenyer tuh...begedel ikan bilis jer..kentang rebus yg dilenyek, garam sikit, ikan bilis yg ditumbuk ngan lada sulah, bawang besar potong dadu, daun sup ngan daun bawang ngan kuning telur sebiji (klo kentang byk, 2 biji)..jgn masukkn telur putihnyer, nnti begedel jadi hancur masa goreng..hehhe dulu aku penah buat, taram 2 biji telur suma aku masuk, jadinyer lembik..dan kepal2 bulat2 kecik2 ke besar2 ker, celup dalam telur n goreng..


erm aku tak buat deep fry, jadinyer lepas jer aku siap masukkan beberapa begedil semuat myk dalam kuali, aku cepat2 balikkan begedil tuh biar telur yg salut belah atas begedil tuh masak..jd begedil aku tak le hancur lagi...(dulu penah jadi, tu yg buat camni tuh)..pastuh balik2 kan sampi agak2 dah masak, angkat...dan makan...huahuahua sedap...

kek pisang

salam pada yg berkunjung,
2 mggu lepas buat kek pisang resepi sendiri main taruk2 jer..250 gm butter, 3/4 gula, 4 bj telur (gred c), 1sdt baking powder, 1sdt sodium bikarbonat, garam secubit, 1sdt esen vanila, tepung naik sendiri 2 1/2 cawan...hehhehe bakar 180 degC 50-60 minit sampi masak cam biasa..
dapat lebih kurg 2 loyang bulat saiz 7"..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang selalu dijenguk..Terima Kasih